Meer resultaten voor fries paarden stamboek

 
fries paarden stamboek
 
Dressuurkampioenschap Friesch Paard KFPS Kampioenschap Dressuur Fries Paard KFPS.
Dressuurkampioenschap Friesch Paard KFPS. Kampioenschap Dressuur Fries Paard KFPS. Reglement 4 en 6-tallen. Uitslagen kampioenschap 2018. ALRAKO KFPS Kampioenschap Dressuur. Van harte welkom op deze site. Enkele jaren geleden hebben alle fokverenigingen van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek besloten om gezamenlijk een landelijke dressuurcompetitie op te zetten.
paarden te koop
Het Belgisch Stamboek van het Friese Paard BSFP.
In België hebben de eigenaars van Friese paarden zich sinds 1985 verenigd in de vzw Belgisch Stamboek van het Friese Paard. BSFP Op 10 september 1995 werd het Belgische stamboek officieel erkend als dochterstamboek van het Nederlandse moederstamboek van het Friese paard.
paarden te koop
Hengstenkeuring Fries Paarden Stamboek: 22 hengsten door Horses.nl.
De hengstenkeuring van het Koninklijk Fries Paarden Stamboek is vandaag in Leeuwarden van start gegaan met de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. In totaal zijn vandaag 22 hengsten door verwezen naar de derde bezichtiging op vrijdag om 15.30 uur.
website test
KFPS Prijs Gezamenlijke Concoursen FryslânGezamenlijke Concoursen Fryslân.
Op deze concoursen heeft het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een belangrijke rol. Klik hier voor meer informatie. Deze competitie wordt ingevuld met de nieuwelingencompetitie en is bedoeld voor jonge Friese paarden tot en met zes jaar.
beste waterontharder 2016
De geschiedenis van het Arabische paard en de Arabo-Friesian EASP Stamboek.
Zijn Friezen waren volledig uitgeput en wilden en konden geen stap meer verzetten. De frustratie was zo groot dat niet alleen Veldstra maar ook nagenoeg alle andere menners overschakelden op warmbloeden en de Oriëntaalse paarden uit de Oostbloklanden. HERINTRODUCTIE ARABISCH BLOED. Hillner ging een stap verder om zowel de inteelt alsook de sporteigenschappen van de Friezen te verbeteren ging hij kruisen met het beste dat hij kon vinden en passend bij de Fries was. Hij ondernam de hele reis naar het Landesgestüt Marbach in Zuid-Duitsland met 2 merries op de trailer om ze te laten dekken door de beroemde zwarte Arabische Volbloed Gharib ox. Dat had nogal voeten in aarde, de Duitse Gestütsleiter kon geen extra merries aanvaarden voor Gharib, maar vanwege het goede doel om het Friese ras te redden van inteelt werden uiteindelijk Hillners modelmerrie Gelbricht en zijn bijna modelmerrie Diana v.R. gedekt door Gharib. Gharib ox werd als eerste Arabische hengst ingezet voor de fokkerij van de Arabo-Friesian. Dit leverde respectievelijk de hengst Ras en de merrie Rachel op, beide nog geregistreerd in de halfbloedsectie van het Arabisch Volbloedpaarden Stamboek APS in Nederland.
online lening aanvragen
Muziektheatershow Faderpaard in WTC Expo Faderpaard.
Het dramatische levensverhaal van de ambitieuze en eigenzinnige dijkgraaf Hauke Haien, die van jongs af aan maar een doel voor ogen heeft: Een dijk bouwen die de eeuwen zal trotseren. De tekst is door Jos Thie geschreven in opdracht van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek KFPS en Stichting Faderpaard, speciaal voor een uitvoering in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018.
samenvoegen leningen
De Stormruiter Friesland.nl.
Het belooft één van de grootste cultuurproducties van 2018 te worden: de Stormruiter, gebaseerd op de negentiende-eeuwse novelle Der Schimmelreiter van Theodor Storm. In opdracht van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek en Stichting Faderpaard bewerkte Jos Thie de Duitse novelle tot een groots muziektheaterstuk en geeft een hoofdrol aan honderd Friese paarden.
google
Fries paard.
De Fries zoals wij ze kennen is zwart. Vroeger hadden Friezen ook andere kleuren zoals vos en schimmel, maar die zijn er in de loop der jaren uitgefokt. Hengsten die wit of vos vererven worden niet opgenomen in het stamboek.
tempur
De veelbewogen geschiedenis van het Friese paard.
Hij beschreef onafhankelijke Friese troepen, vermoedelijk huurlingen, die voor hun eigen paarden zorgden. En op afbeeldingen van de slag bij Hastings worden paarden getoond die verdacht veel weg hebben van de herkenbare Fries. Toch wordt de benaming Fries paard pas in 1544 gebruikt toen Johan Frederik van Saksen op een Friese hengst naar de Rijksdag in Spiers kwam.
audio versterker auto
Fries paard Levende Have.
Arabo-Friese paarden worden nog niet opgenomen in het Friesch Paarden Stamboek FPS. Een Arabo-Fries is dus niet zomaar een Fries die gekruist is met een Arabier, maar een uitgebalanceerd fokproduct. Inteelt bij Friese paarden: dwerggroei en waterhoofden. Bij de Friezen doen zich ernstige inteeltverschijnselen voor.
airco

Contacteer ons