Zoeken naar oudste paardenras

 
oudste paardenras
 
HTML.
Het Belgisch trekpaard behoort ongetwijfeld tot ons nationaal cultureel erfgoed, dat dankzij de liefde van vooral landbouwers nog gefokt en ingezet wordt, voornamelijk in de bosbouw. Dit paardenras is ouder dan België en werd reeds in de middeleeuwen gebruikt als strijdros. Men had een sterk paard nodig om de ridders met hun zware harnassen samen met hun wapenuitrusting te kunnen dragen. Het Friese paard is het oudste Nederlands warmbloedig raspaard, dat door de Romeinen gebruikt werd als oorlogspaard, tijdens hun veldtocht naar Engeland.
google adwords
Akhal-Teke Paarden Pro.
De Akhal-Teke is afkomstig uit Turkmenistan. Het is één van de oudste paardenrassen ter wereld en de grote trots van hun land van herkomst. Ze zijn zelfs verheven tot nationaal symbool! Deze opvallende volbloed komt grotendeels voort uit het Karakum-gebied, een rotsachtige woestijn midden in Turkmenistan. De nomaden gebruikten hun paarden hier rijdier, vooral bij rooftochten. De paarden moesten ontzettend snel zijn, zuinig met energie en goed bestand tegen de barre omstandigheden in de woestijn. Ook in Iran en Kazachstan werd met dit bijzondere paard gefokt. De paarden komen voort uit de vroegere Euraziatische rassen en heeft mogelijk de Turkoman Turkmeense volbloed als stamvader. Maar ook de Mongoolse invasie van het land, in de 13e en 14e eeuw na Christus, kan zijn stempel op dit paardenras gedrukt hebben.
ipvanish
Fjordenpaard PaardenpraatTV YouTube.
Published on Jun 15, 2015. De fjord of het fjordenpaard is een van de drie inheemse paardenrassen van Noorwegen. Ook is het een van de oudste rassen ter wereld. PaardenpraatTV is het YouTube-kanaal voor paardenliefhebbers die net beginnen of alles willen weten!
SEO
De geschiedenis van het Arabische paard en de Arabo-Friesian EASP Stamboek.
Door deze nauwe relatie met de mens is een paardenras ontstaan dat niet alleen goedaardig en intelligent maar ook bereid is om tot het uiterste te gaan en die in de man tot man gevechten het gevaar niet uit weg ging.
Shetlandpony Levende Have.
De Shetland pony komt oorspronkelijk van de ruige Shetland eilanden, die ten noorden van Schotland liggen. Het is een van de oudste paardenrassen. De Shetlander is al ruim honderd jaar zeer populair in Nederland. In eerste instantie als vervanger van de trekhond, maar nu vooral als gezelschapspony, kinderrijpony en menpony.
Paardenrassen Kizzmo.
Land van herkomst. De Quarter Horse is het oudste en populairste Amerikaanse paardenras. Het Quarter Horse is een western-paard bij uitstek en het stamt van de oorspronkelijke cowboypaarden af. Het ras is ontstaan door Arabische rassen te kruisen met ingevoerde Engelse volbloeds.
Wist je, dat het Friese paard het oudste paardenras van Nederland is? Het Fri.
Nog meer van Google. Wist je, dat het Friese paard het oudste paardenras van Nederland is? Het Friese paard, eenvoudigweg gezegd de fries, is een ras dat al heel lang bestaat. Het is bekend dat hij al in de eerste eeuw van onze jaartelling door de Romeinen werd genoemd en zelfs geprezen om zijn buitengewone vaardigheden als oorlogspaard.
alles over paarden Ras Paarden oudste paardenrassen.
Er wordt verondersteld dat dit ras vroeger gebruikt werd door de Mongolen als oorlogspaarden. Het Przewalski paard is het oudste paardenras ter wereld en tevens het paardenras dat nog het enige echte wilde paarden ras is. Het zijn de beste springponys ter wereld.
Quarter horse, populair Amerikaans paardenras, Blacksranch Quarter Horses.
De Quarterhorse is één van de oudste en populairste Amerikaanse paardenrassen. De naam van het ras is te danken aan het feit dat de Quarter Horse een supersnelle sprinter is en ze uitblinken op een race over de korte afstand van een kwart van een engelse mijl, d.w.z. Quarterhorses hebben een zeer hoge intelligentie, ze zijn betrouwbaar en rustig in de omgang. Het is het meest populaire paard in Amerika en de American Quarter Horse Association AQHA is het grootste stamboek ter wereld, met ruim 5.000.000 geregistreerde paarden. De Quarter Horse is zeer bekend zowel in de racerij maar ook als performance paard in bijvoorbeeld rodeo's, paardenshows, als werkpaard op de ranch of gewoon als fijn familiepaard. De compacte bouw van de Quarterhorse maakt hem goed geschikt voor de snelle manouevres die je ziet in de reining, de cutting en de working cowhorse. Maar ook voor barrelracing, calf roping en andere western riding disciplines zijn de Quarters zeer geschikt, vooral wanneer met vee gewerkt wordt. De Quarter Horse ziet men ook in Engelse disciplines, bij het aangespannen rijden en bij vele andere activiteiten waar met paarden gewerkt wordt. Kortom, de Quarter is het meest veelzijdige paardenras ter wereld.
Shetlander Wikikids.
Het is ook één van de oudste paardenrassen. De fokkerij vindt plaats binnen de reglementen van het Nederlands Shetland Pony Stamboek, dat in 1937 is opgericht en daarmee ook het oudste ponystamboek in Nederland is. Het Nederlands Shetland Pony Stamboek is het op één na grootste stamboek binnen Nederland en zelfs het grootste stamboek van Shetland pony's' ter wereld. De officiële stokmaatindeling is als volgt.: De minimaat Pony's' met een stokmaat t/m 86 cm De kleine maat Pony's' met een stokmaat van 87 t/m 92 cm De middenmaat Pony's' met een stokmaat van 93 t/m 98 cm De grote maat Pony's' met een stokmaat van 99 t/m 107 cm. De Shetlander is zeer sober. Hij staat nog dicht bij de natuur en onderscheidt zich van andere paarden en ponyrassen door de zware winterbeharing. Hij kan zonder bezwaar het gehele jaar buiten blijven, als hij maar een droog beschut plekje ter beschikking heeft. De Shetlander is bijzonder veelzijdig. Oorspronkelijk in Nederland de vervanger van de trekhond. In verhouding tot zijn lichaamsgewicht kan hij geweldige prestaties leveren en is, verhoudingsgewijs, het sterkste paardenras ter wereld.

Contacteer ons